Koncerter 2016

KONCERTER 2016


NYTÅRSKONCERT 7/2 2016


STORSTRØMS  KAMMERENSEMBLE   med   SOFIE  ELKJÆR JENSEN   (SOPRAN)


Vi er kommet ind i det nye år, og det er Kammerensemblet, der leverer nytårskoncerten. En nytårskoncert skal være en overraskelse for publikum, så ensemblet vil ikke røbe på forhånd, hvad de vil spille. Men så meget véd vi, at solisten bliver sopranen Sofie Elkjær Jensen. Trods sin unge alder er hendes meritter ganske imponerende. Hun er godt på vej til at få alle de største orkestre og operahuse på sit CV. Hun har opnået imponerende placeringer ved internationale sangkonkurrencer, og fået anerkendelse for sit talent ved tildeling af legater og priser.


Kammerensemblet har ved tidligere lejligheder arbejdet sammen med Sofie Elkjær Jensen og véd derfor, hvordan et program med hende skal sættes sammen, så det hele bliver på et højt musikalsk plan og præcis så nytårsmusikalsk, som det skal være.

Den helt rigtige blanding af kendt og kært – flot og festligt.



6/3 2016  TRIO VIITRUVI



ALEXANDER  McKENZIE     (KLAVER)     


NIKLAS  WALENTIN       (VIOLIN)                       


JACOB la COUR             (CELLO)


Trioen vandt overbevisende Danmarks Radios kammermusikkonkurrence sidste år. Ja, mere end overbevisende. Dommerne karakteriserede dem som et helt ekstravagant ensemble, sammensat af tre individuelle solister, der tilfører det kammermusikalske samspil en varme, energi og overskud som sjældent ses og høres – essensen af kammermusik. Så kan det ikke være bedre!


Alexander McKenzie er australier, men er uddannet på musikkonservatoriet i København. Noget må han nu have kunnet i forvejen, for allerede som tiårig gav han koncerter i Sidney, hvor han også var solist med flere af landets symfoniorkestre.

Niklas Walentin kender de fleste af os, han er nærmest en af vore egne. Som attenårig blev han tredobbelt vinder af den prestigefyldte Carl Nielsen-konkurrence i Odense, og siden har det regnet med priser ned over ham.

Og så er der Jacob laCour – han er tidligere solocellist i European Union Youth Orchestra. Første prisen i P2-konkurrencen – og så ovenikøbet også vinder af publikumsprisen.

Sikke en trio!

3/4 2016  HÅVARD  GIMSE (KLAVER)

Vi er efterhånden blevet godt vant, hvad angår pianister her på Fuglsang. Et verdensnavn – Andras Schiff – rundede den foregående sæson af, og her kommer så en af Skandinaviens bedste kunstnere på dette ædle instrument.


Håvard Gimse har knyttet sig tæt til sin landsmand Edvard Grieg, han har indspillet det meste af denne store mesters værk. Ikke så underligt, måske – for Gimse er norsk, og nordmænd er selvfølgelig glade for Grieg, lige som vi er det for H.C.Andersen. Han har spillet overalt i den store verden og modtaget et hav af priser, først og fremmest den store Grieg-pris.


Men der er jo andre komponister, man kan kaste sig over. Håvard Gimse vil denne gang koncentrere sig om Beethoven – tre af de store sonater står på programmet. Vi skal blandt andet høre den lidt usædvanlige d-mol sonate, hvor første satsen præges af mærkelige recitativer, der ifølge Beethovens anvisninger  skal spilles med pedalen i bund.  ”Læs Shakespeares ”Stormen” sagde han, og tænkte måske på luftånden Ariel i dette sidste skuespil fra Shakespeares hånd.


Og ikke nok med det. Den berømte Appassionata – sonaten i f-mol – slutter et fornemt program af.


Billetsalg fra kl 14.


Entre 200 kr (medlemmer 100, unge under 25 gratis)


Der kan på dagen i begrænset  købes kombibilletter  til 200 kr (museum og koncert) på Fuglsang Kunstmuseum.

24/4 2016 LIEDKONCERT


JULIAN  PREGARDIAN            (TENOR)


CHRISTOPH  SCHNACKERTZ        (KLAVER)


Det handler om ulykkelig kærlighed denne søndag. Den helt store af slagsen, vi skal høre Schuberts udødelige sangcyklus om den skønne møllerdatter og den stakkels møllersvend, der falder pladask for hende – uden held.


Det er den unge tyske tenor med det franske navn, der synger den for os. For tre år siden sang han Schumanns ”Dichterliebe” her på Fuglsang, han sang den så utrolig godt, at vi siden med svigtende held har forsøgt at engagere ham igen. Det er svært, for Julian Pregardien er en travl herre. Han behersker nemlig hele spektret, opera, oratoriet og ikke mindst lieder. Han har det ikke fra fremmede – han er søn af den berømte Christoph Pregardien, der en en af de allerstørste på dette felt. Men den unge Julian er tæt på at overhale ham.


Og lige som det var tilfældet for tre år siden, så sidder Christoph Schnackertz ved klaveret, og aldrig har det lydt så smukt. Det bliver en oplevelse af de helt store at høre de to kunstnere opføre ”Die schöne Müllerin”.

5/6 2016  OLIVER  NORDAHL – KVARTETTEN




Vi runder sæsonen af med en lidt usædvanlig koncert. Oliver Nordahl-kvartetten – det lyder mest som navnet på en strygekvartet, men som man kan se af ovenstående, så er besætningen en ganske anden, ja, en besætning som vi aldrig har hørt før. Og sådan er det også med repertoiret.


Programmet omfatter Carl Nielsens to romancer – musik som ingen oboist kommer uden om – og musik af tango-specialisten Piazzolla, vores egen Anders Koppel og cello-virtuosen Yo-Yo Ma. Savage Rose leverer også et bidrag. Alt i alt et utroligt spændende program.


Kvartetten blev dannet i 2014 i forbindelse med Oliver Nordahls debutkoncert på Det kongelige danske Musikkonservatorium i København, en concert, der blev varmt modtaget af anmelderne. Kvartetten kalder sig i al beskedenhed en gruppe, et ekvilibristisk ensemble, der søger nye udtryksmuligheder indenfor den klassiske musik. Og som vi kan se, så er der mange muligheder!

OLIVER  NORDAHL      (OBO)

BJARKE  MOGENSEN      (ACCORDEON)

ALLAN  SJØLIN        (GUITAR)

MARTIN  BUONO         (GUITAR)

4/9 2016 UNGE SPILLER KLASSISK


Igen i år starter efteråret med en koncert, der giver plads til dem, der kan gå hen og blive fremtidens stjernemusikere.

Det drejer sig om de bedste af vinderne af Unge Spiller Klassisk-konkurrencerne, som blev afholdt i foråret. De 5 vindere Duo Franyó, Vera Stæhr, Kristian Norholdt Klausen, Mikkel Bruun Kofoed og David Koch Christensen i alderen 11 – 20 år bor alle i region Sjælland og har fået undervisning på musikskolen i deres kommune. Præmien for de allerbedste er en koncertturne sammen med Storstrøms Kammerensemble rundt i regionen, og det er en af disse koncerter, vi skal høre denne søndag.

De unge musikanter demonstrerer deres færdigheder på hhv. cello, blokfløjte, obo, trompet

og violin. Det plejer at være en stor oplevelse at se og høre disse unge mennesker, der brænder for deres musik, og mon ikke det bliver det samme denne gang.

Kom selv og hør.


 

2/10 2016 MIDDLE EAST PEACE ORCHESTRA



Henrik Chaim Goldschmidt – obo m.m., Bilal Irshed – sang, Anders Singh Vesterdahl – harmonika


I 2003 grundlagde Henrik Goldschmidt ensemblet “Middle East Peace Orchestra”, sideløbende med sit arbejde som solooboist i Det Kgl. Kapel. Med budskabet om samarbejde mellem fjender inviterede Goldschmidt – selv jøde – de bedste musikere fra den arabiske verden, Europa og USA for gennem musikken at skabe lydhørhed og respekt for hinandens tro og kultur.

Tre af musikerne gæster ved denne koncert Fuglsang. Der bliver spillet kompositioner af de tre musikere og musik fra hver enkelts kultur. Sammen med danske og nordiske klange giver det et helt magisk, nyskabende lydbillede, og undervejs fortæller musikerne om musikken, om arbejdet med at skabe venskaber, om sorgerne og glæderne ved det fælles kunstneriske samarbejde.

6/11 2016 CREMONA KVARTETTEN


Cristiano Gualco – Paolo Andreoli – Simone Gramaglia – Giovanni Scaglione


Da vi sidste år i marts gik og forberedte koncerten med Cremona Kvartetten fik vi at vide, at der var strejke i de italienske lufthavne. Og mod strejker kæmper selv guderne forgæves, så vi måtte aflyse i sidste øjeblik.


Men nu tager vi revanche. Ved denne koncert kommer de og forlyster os med deres fantastiske spil – og ve den lufthavnsfunktionær, der så meget som løfter en strejkehånd!


De fire herrer har spillet kvartet sammen i 16 år siden studietiden i Cremona og er blevet Italiens førende strygekvartet, overlæsset med priser og på evig turne. De var sidst på Fuglsang i 2012, og vi var enige om, at det smagte af mere. Og nu har de altså fået presset en dag ind i kalenderen til at komme på Fuglsang og spille Mozart, Webern og Beethoven. Kom og hør kammermusik på et meget højt plan. Man siger, at det at spille strygekvartet er en mild form for ægteskabelig utroskab, fordi musikerne er nødt til at være helt inde under huden på hinanden. Det er de her 4 musikere, og det er det, der gør det til en kæmpeoplevelse at høre dem.

4/12 2016 JULEKONCERT


Selvfølgelig skal vi da have en julekoncert, også i år. Og som altid er det Storstrøms Kammerensemble, der fyrer op under julekedlen.


Med sig har de denne gang Louise Friboe. Det havde de også for 5 år siden med så stor succes, at de var nødt til at indspille en CD med julemusik. Louise er en dame med mange talenter: hun synger musical og opera, og hun spiller skuespil og danser. Det bliver nu nok mest sangersiden, vi får at se – og høre!


Til denne koncert sammensætter de et juleprogram, både med den kendte og den mindre kendte julemusik. Og mon der ikke også bliver plads til en fællessang eller to.


Og ensemblets venneforening, de kære væsener, står klar med gløgg og æbleskiver.


Så kan det da ikke blive mere julet!