ES Fløjtens Magi

 SØNDAG 5. FEBRUAR 2023  KL. 15:00 I KUMUS

ENSEMBLE STORSTRØM


Fløjtens Magi

Mette Franck - harpe, Piotr Zelazny - bratsch, Som Howie - klarinet, Jakob Westh - klaver,Tobias Gørvild Lautrup -cello, Gunnar Eckhoff - fagot, Svend Melbye - fløjte, Stéphane TranNgoc - violin,    

Program
Claude Debussy, arr. Jakob Westh: Forspil til en Fauns Eftermiddag

Svend Erik Tarp: Serenade 1930

Philippe Gaubert: Médailles antiques

Bohuslav Martinu: Trio

Albert Roussel: Joueurs de flûte, Op. 27


Ved denne koncert er det Ensemble Storstrøms fløjtenist, Svend Melbye, der får sved på panden. Programmet har nemlig fløjten i centrum i forskellige instrument-konstellationer.

 

Det ses bl.a. i Svend Erik Tarps Serenade for fløjte, klaver, violin, bratsch og cello. Tarp er i generationen efter Carl Nielsen, og det spores i de tidlige af hans værker som f.eks. denne serenade fra 1930.

Julia Severinsen

har taget dette dejlige foto af Ensemble Storstrøm ved Dodekalitten - et inponerende kunstværk på Lolland

I Philippe Gaubert’s Antikke Medaljer fra 1909 hører man også et slægtskab til Nielsen, denne gang i det muntre hjørne.

Den tjekkiske komponist Bohuslav Martinů flygtede fra nazisterne til USA. Her skrev han 1944 sin Trio for fløjte, cello og klaver. Da han 15 år senere ville tilbage til Tjekkoslovakiet ville kommunisterne ikke vide af ham, så det var op ad bakke. Alligevel er hans kammermusik gennemgående let og dansende i karakteren.

Og så skal vi høre det samlede ensemble i et af deres slagnumre, Forspil til en fauns eftermiddag af Debussy, arrangeret af Jakob Westh. Også her spiller fløjten en central rolle.

Se også mere om ensemblet på hjemmesiden

https://ensemblet.dk/

Entre 250 kr. (medlemmer 125 kr, unge under 25 gratis)

Billetter kan købes her på siden (senest dagen før) eller ved døren fra kl. 14:00.

Der kan på dagen frem til kl. 14:00 købes kombi-billetter til 285 kr. De gælder både til museum og koncert (begrænset antal)