4. februar 2007
LIEDKOMPAGNIET
Liedkompagniet er en ny ung institution i dansk musikliv. Med base i København og i kompagniets koncertserier i Rundetårn vil kompagniet puste støvet af et gyldent repertoire som ikke bare tåler, men fortjener at blive kigget på med friske øjne.
Liedkompagniet vil på Fuglsang præsentere et program med fokus på den danske mester Lange-Müller. Han er ved siden af Peter Heise den fineste eksponent for den danske romance med sin delikate farvelægningskunst der bringer tankerne i retning af fransk musik. Programmet vil derfor –ud over et Lange-Müller-udvalg – bestå af en række sange af franske komponister, dels for at vise bredden i det franske repertoire og dels for at indplacere den danske hovedperson i denne klangverden.
Koncertens medvirkende er mezzosopranen Andrea Pellegrini der har været Rosina i Det kongelige Teaters velsungne opsætning af ”Barberen i Sevilla”, tenoren Adam Riis – en af de smukkeste lyriske tenorer herhjemme – og ikke mindst Liedkompagniets faste ankermand og tilrettelægger Christian Westergaard ved klaveret.
Entre: 100 kr. (medlemmer 60 kr., unge under 25 gratis)
4. marts 2007
KROGER KVARTETTEN
Alexander Øllegard – violin
Maj Kullberg – violin
Martin Jochimsen – bratsch
Jakob Kullberg – cello
samt
komponisten Per Nørgaard
Kl. 13: Per Nørgaard fortæller om sin musik.
Kl. 15: Koncert med Krogerkvartetten
I pausen mellem foredraget og koncerten er der mulighed for at købe kaffe/the og kage
Kroger Kvartetten blev dannet i 1999 i København.
Kvartetten har markeret sig i udlandet ved koncerter på anerkendte internationale festivals, blandt andet i USA, England, Tjekkiet, Kroatien og Sverige.
I Danmark har kvartetten gjort sig bemærket i koncertsalene i Tivoli, Radiohuset, Glyptoteket og Diamanten, i musikforeninger landet over – samt ved talrige radiotransmissioner. Kvartetten var prisvinder i DR’s kammermusikkonkurrence 2004, og DR-TV har lavet et portrætprogram om kvartetten.
Kroger Kvartetten har medvirket ved adskillige uropførelser, og har en særlig interesse for ny musik. Specielt har samarbejdet med komponisten Per Nørgaard – hvis tiende strygekvartet er tilegnet Kroger Kvartetten – betydet meget for de fire musikere, og Nørgaards kvartet har vakt stor opmærksomhed både herhjemme og i udlandet.
I arbejdet med et klassiske repertoire har Kroger Kvartetten opsøgt nogle af verdens førende ensembler og hentet inspiration hos Alban Berg-, Tokyo-, Amadeus-, Emerson- og Chillingirian kvartetterne.
I Mozarts Klarinetkvintet har Krogerkvartetten allierert sig med klarnettisten Tore Othmar Poulsen fra Det Kgl. Kapel
PROGRAM:
Per Nørgaard: Strygekvartet nr 10
Per Nørgaard: Strygekvartet nr 7
Mozart: Klarinetkvintet
Entre: 100 kr. (medlemmer 60 kr., unge under 25 gratis)
1. april 2007
STORSTRØMS KAMMERENSEMBLE
Storstrøms Kammerensemble arbejder med jævne mellemrum sammen med inviterede gæster, der giver ensemblet inspiration og nye kunstneriske impulser. Ved denne koncert har ensemblet inviteret en udenlandsk dirigent til at medvirke. Vi kan endnu ikke løfte sløret for hvem der vil stå foran ensemblet ved denne lejlighed, men vi arbejder på at få en aftale med et navn der vil blive præsenteret i Danmark for første gang.
SIDSTE NYT:
Ensemblet bliver ved denne koncert dirigeret af Giordano Bellincampi, og Boje Marstal vil med sine causerier gelejde publikum gennem programmets punkter.
PROGRAM
musik af Bach, Debussy, Hans Abrahamsen og Svend Hvidtfelt Nielsen
Entre: 100 kr. (medlemmer 60 kr., unge under 25 gratis)
6. maj 2007
MARIANNE SHIRYNIAN – klaver
Marianna Shirinyan er en ung armensk pianist, som for tiden er tilknyttet Esbjerg Ensemble.
Det er i den sammenhæng, at hun i juni 2004 spillede på Fuglsang. Hendes fortolkning af Schuberts Forellekvintet var så blændende og følsom, at vi bestemte os for at invitere hende som solopianist til en af vore koncerter.
Marianna Shirinyan er født i Yerevan i Armenien i 1978, og efter studier i sit hjemland tog hun diplomeksamen på musikkonservatoriet i Lübeck og videreuddannede sig i Wien hos Oleg Maisenberg.
Marianna har vundet adskillige internationale konkurrencer, både som solist og som kammermusiker – og været solist med en række orkestre, blandt andre Pommersfelden Festival-orkester, Armenian Philharmonic Orchestra og Vestjysk Symfoniorkester.
PROGRAM
Mozart: Sonate i C-dur KV 330
Debussy: Images
Chopin: 4 scherzi, op 20, 31, 39 og 54
Entre: 100 kr. (medlemmer 60 kr., unge under 25 gratis)
I forbindelse med denne koncert afholder Fuglsang Musikforening ordinær generalforsamling kl. 13.
3. juni 2007
TRIO DIVERTIMENTO
Katrine Kielland-Brandt – fløjte
Jeppe Tom-Petersen – klarinet
Peter Andersen – fagot
Trio Divertimento blev dannet i 1986 og har gjort det til sit speciale at puste liv i gamle kobberstukne nodesider, fundet på biblioteker og i arkiver verden over. Yndig musik af glemte komponister dukker frem. Sjældent spillede værker afslører overraskende værdier.
Trio Divertimento har også et frugtbart samarbejde med nutidens komponister, og har således bestilt og fået tilegnet en lang række spændende værker.
Repertoiret spænder fra wienerklassikken over romantikken og de virtuose bravournumre til den danske skat fra 1920’erne og vores egen nutid.
Spilleglæde, engagement og vedholdende stræben efter det vedkommende har altid været drivkraften i Trio Divertimento, Danmarks eneste ensemble af sin art. Det opnåede en pris ved Danmarks Radios kammermusikkonikurrece i 1993.
Ved koncerten spiller trioen værker af bl.a. Bo Andersen, Melartin og Jørgen Bentzon – samt Beethovens variationer over duetten ”Ræk mig din hånd” fra Mozarts opera Don Juan.
PROGRAM:
Francois Devienne: Trio i F-dur, op. 61 nr. 2
Bo Andersen: Pensieri notturni nr. 1
Erkki Melartin: Trio op. 154
Beethoven: Variationer over “La ci darem la mana” fra
Mozarts “Don Giovanni”
Jørgen Bentzon: Sonatina op. 7
Entre: 100 kr. (medlemmer 60 kr., unge under 25 gratis)
Læs mere om
Trio Divertimento
Bo Andersen
Jørgen Bentzon
Erkki Melartin
5. august 2007
MICHAEL KRISTENSEN – tenor
TINE REHLING – harpe
Vi indleder sæsonen med sang og harpeklang – en ældgammel konstellation, man behøver blot at tænke på de gamle skjalde, man både ser og hører dem for sig. Men det mærkelige er, at denne helt naturlige kombination faktisk er ret sjælden i den klassiske musik. Michael Kristensen og Tine Rehling har alligevel fundet sammen, for trods alt er der skrevet musik for sang og harpe – først og fremmest af den engelske komponist Benjamin Britten. Til hans vennekreds hørte tenoren Peter Pears og harpespilleren Ossian Ellis, og til dem skrev han A Birthday Hansel – et værk vi skal høre ved denne koncert.
Michael Kristensen debuterede på Det kongelige Teater i 1994 og har siden været fastansat som operasolist. Her har han blandt andet sunget en lang række Mozart-partier – Don Ottavio i Don Juan, Tamino i Tryllefløjten og titelpartierne i Titus og Idomeneo. Og det er også blevet til store roller hos Wagner, Britten – og Carl Nielsen.
Tine Rehling har været solist med flere danske orkestre, og ved en international harpekongres i Dublin opførte hun Per Nørgaards harpekoncert Gennem Torne – den er skrevet og tilegnet Tine. På en CD har hun indspillet samme komponists samlede værker for harpe, en CD som et anset engelsk tidsskrift udnævnte til månedens CD.
Det er også oplagt ved denne koncert at opføre Schuberts tre Harfenspieler-lieder – egentlig skrevet for sang og klaver, men her er klaveret erstattet af harpen. Dertil kommer en række af Carl Nielsens sange.
Læs mere om Michael Kristensen
Entre: 110 kr (medlemmer 60kr, unge under 25 gratis)
2. september 2007
BJARKE MOGENSEN – accordeon
i selskab med medlemmer af Storstrøms Kammerensemble
Bjarke Mogensen vandt i 2006 Danmarks Radios konkurrence for unge musikere, men på det tidspunkt havde han allerede gang i en strålende karriére. Bare tretten år gammel var han solist med München-filharmonikerne – koncerten blev vist for millioner af seere – og siden har han spillet overalt i Europa og vundet den ene internationale konkurrence efter hinanden.
Instrumentet accordeon er jo en harmonika, men en særdeles avanceret harmonika. Midt i 1900-tallet begyndte klassiske komponister at interessere sig for det, herhjemme skrev Per Nørgaard og Vagn Holmboe værker for accordeon – og i dag finder der et alsidigt repertoire, blandt andet en koncert af Niels Rosing-Schow. Sammen med Storstrøms Kammerensemble spiller Bjarke Mogensen denne koncert, og derudover er der udsigt til et blandet program med både ny og gammel musik, bl.a. tangoer af Piazzolla – også sammen med kammerensemblet.
Læs mere om Bjarke Mogensen og Storstrøms Kammerensemble
Entre: 110 kr (medlemmer 60kr, unge under 25 gratis)
7. oktober 2007
AMALIE MALLING – KLAVER
Det er en af Danmarks store pianister der gæster Fuglsang denne søndag. Amalie Malling behøver vel ikke den helt store præsentation, men alligevel – hun er uddannet hos Herman D.Koppel, Hans Leygraf, Georg Vasarhélyi og Alfred Brendel. Efter at have vundet 1.prisen i Den nordiske Musikkonkurrence i 1972 indledte hun en fornem karriere som solist og kammermusiker. Amalie Malling har turneret i Europa, USA, Canada, Japan og Kina. Og nu gælder det altså Lolland.
Det er også blevet til en række indspilninger, CD’er med musik af Schumann og nye danske værker og klaverkoncerter af samme Schumann, Schönberg, Kuhlau, Grieg og Otto Malling.
Ved koncerten her på Fuglsang har Amalie Malling blandt andet ønsket at spille musik fra tiden mellem 1905 og 1920, en periode hvor musikken strittede til alle sider, som hun selv udtrykker det. Vi skal derfor høre Alban Bergs ensatsede sonate, men også musik af Robert Schumann – vel nok den komponist der står Amalie Mallings hjerte nærmest.
Entre: 110 kr (medlemmer 60 kr, unge under 25 gratis)
4. november 2007
MIXTE
Klaus Tønshoff – klarinet
John Ehde – cello
Jesper Juul – basun
Arne Jørgen Fæø – klaver
MIXTE er navnet på et nyt ensemble der har vakt stor opmærksomhed i musiklivet. MIXTE sprængte forventningens ramme med en musikoplevelse hvor man rykker helt frem på stolen skrev en anmelder efter ensemblets præsentationskoncert i Tivoli.
Besætningen er højst usædvanlig – ideen med den er at repræsentere de forskellige grupper i et symfoniorkester, der jo består af strygere, træblæsere, messingblæsere og slagtøj. Og det kan jo gøres med cello, klarinet, basun og klaver. Denne instrumentsammensætning giver selvsagt en usædvanlig bred vifte af klangfarver – mere ”mixet” kan det vist ikke blive.
Musikerne er ikke nødvendigvis alle sammen på scenen hele tiden, og ensemblets navn hentyder netop til de konstellationer der skabes – som for eksempel duo eller trio.
I koncertens program kommer vi vidt omkring – fra romantik til jazzpræget musik. Det første repræsenteret af Alexander Zemlinsky der havde den skæbne, at lige meget hvad han skrev, så lød det som Brahms – men det er vel ikke det værste der kan ske. Carl Maria von Weber er på programmet, og den unge danske komponist Peter Bruun, der oprindelig havde en ambition om at blive rockmusiker, men endte med at blive ”klassisk” komponist, en komponist der blander mange ting, som han selv siger. Og der er meget mere.
Det bliver spændende at høre dette mix!
Læs mere om MIXTE
Entre: 110 kr (medlemmer 60 kr, unge under 25 gratis)
Fuglsang Kunstmuseum, KUMUS og Fuglsang Herregaard
Nystedvej 71-73, 4891 Toreby L.
Webmaster: Aase R. Sløgedal