Koncerter 2015

KONCERTER 2015


31. januar 2015


Cellokoncert


PETER HUDLER (cello)

NIKOLAUS WAGNER (klaver)


Storstrøms Kammerensemble har fået ny cellist og vi synes, at det er en god idé at præsentere ham her i vores forening – ikke sammen med sine kolleger fra ensemblet, men på egen boldgade i selskab med en pianist, som han har arbejdet sammen med mange gange i sit hjemland. Og hjemlandet, det er Østrig.


Peter Hudler har valgt at lægge ud med Debussy’s cellosonate – et spændende værk, skrevet under første verdenskrig i et af komponistens sidste leveår. Der er også rumænsk musik på programmet – Georges Enesco var egentlig violinist og kunne prale med at have været lærer for den unge Menuhin. Som komponist lagde han sig tæt op ad sit fædrelands folkemusik. Og så har Peter Hudler fundet er sonate frem af Erwin Schulhoff, den tyske komponist, der på tragisk vis omkom i en tysk koncentrationslejer i 1942. Egentlig er den skrevet for saxofon og klaver, men Per Hudler har omarrangeret den for sit eget instrument.


Det skal blive spændende for alvor at lære Kammerensemblets nye medlem at kende.


Billetsalg åbnes kl. 14

Entre 150 kr. (medl. 100 kr., unge under 25 gratis)

Der kan på dagen på Fuglsang Kunstmuseum købes en kombi-billet til museum og koncert for 175 kr (begrænset antal)


1. marts 2015

QUARTETTO DI CREMONA

CRISTIANO GUALCO

PAOLO ANDREOLI

SIMONE GRAMAGLIA

GIOVANNI SCAGLIONE


Jo, de er italienere – de fire herrer der har spillet kvartet sammen siden studietiden i Cremona, den italienske by, hvor Stradivarius for snart tre hundrede år siden byggede sine berømte strygeinstrumenter. Det er anden gang, de besøger os; vi synes ikke, at vi fik nok af dem første gang – sagen er nemlig den, at de spiller rasende godt.


De har optrådt alle vegne, hvor det er værd at optræde og de har altid haft forrygende succés. I Australien blev de hyldet som ”The Glory of the Perth Festival” og Süddeutsche Zeitung beskrev dem som ”en af de mest spændende kvartetter i den nuværende generation”.


Og så underviser de. De holder mesterkurser for unge musikere, og de er meget optaget af et projekt der skal udbrede kendskabet til de mange verdensberømte instrumenter, der er blevet til netop i deres hjemby.


Vi glæder os til at se dem igen!


Læs mere om Quartetto di Cremona her


Billetsalg åbnes kl. 14

Entre 150 kr. (medl. 100 kr., unge under 25 gratis)

Der kan på dagen på Fuglsang Kunstmuseum købes en kombi-billet til museum og koncert for 175 kr (begrænset antal)


12. april 2015.

STORSTRØMS KAMMERENSEMBLE

med BJARKE MOGENSEN (accordeon)


I 2015 fejres 150-året for Carl Nielsens fødsel over hele landet, og Storstrøms Kammerensemble vil også gøre sit. Nielsen var i mange år fast gæst på Fuglsang og vi ved, at hans firhændige klaverudsættelse af den kendte Helios-ouverture første gang klang i musiksalen her – sandsynligvis spillet på det brune Blüthnerflygel, der stadig står i salen.


Kammerensemblet har stor lyst til at spille Carl Nielsens musik, men har ikke den ideelle besætning til den mangfoldighed af kammermusik, som Nielsen har skrevet. Men ensemblet dyrker en gammel tradition med at tilpasse musikken efter de forhåndenværende søms princip. Og de har fået en glimrende idé. De har bedt accordeonspilleren Bjarke Mogensen om at arrangere netop Helios-ouverturen for accordeon og kammerensemble, så den igen kan klinge i den gamle musiksal på Fuglsang.


Carl Nielsen, Bjarke Mogensen og Storstrøms Kammerensemble. En spændende kombination.


Læs Mere om Storstrøms Kammerensemble og Bjarke Mogensen her


Billetsalg åbnes kl. 14

Entre 150 kr. (medl. 100 kr., unge under 25 gratis)

Der kan på dagen på Fuglsang Kunstmuseum købes en kombi-billet til museum og koncert for 175 kr (begrænset antal)

 

3. maj 2015


CARION – KVINTETTEN


Denne koncert er lidt speciel – vi skal ikke bare høre, vi skal også se!

Carion-kvintetten har udviklet en stil, der helt er deres egen – de spiller udenad. Det er ganske vist noget nær livsfarligt for et ensemble, for hvis bare en af dem husker forkert, ja så vælter det hele som et korthus. Men kvintetten vover det ene øje, for det giver dem en frihed til at bevæge sig rundt medens de spiller – de risikerer jo ikke at vælte nodestativer og den slags. Når for eksempel fagotten og hornet har en passage sammen, så kan de to musikere gå hen til hinanden, og det giver dem mulighed for et helt præcist sammenspil.

De har simpelthen på forhånd lavet en koreografi – de véd nøjagtigt, hvor de skal stå hvornår. En anmelder skrev engang, at man ligefrem kan ”se musikken”. Man ser, hvad man hører, og det får det hele til at fremstå med en usædvanlig klarhed.

At kvintettens medlemmer tillige er fremragende musikere, det gør det jo ikke ringere.


 


PROGRAM


György Ligeti:                               6 Bagateller (1953)

(1923 -2006)                                  – Allegro con spirito

                                                       – Rubato. Lamentoso

                                                      – Allegro grazioso

                                                      – Presto ruvido

                                                      – Adagio. Mesto

                                                     – Molto vivace. Capriccioso


Carl Nielsen                Blæserkvintet op. 43 (1922)

(1865 – 1931)              – Allegro ben moderato

                                    – Menuetto

                                    – Praeludium – Tema con variazioni


                                                              Pause

Ludvig van Beethoven:

(1770-1827)                                  Kvintet i Es-dur op. 103 (1795)

– Allegro

                                                       – Andante

                                                       – Menuetto – Trio

                                                       – Finale. Presto


Franz Liszt: Grandes Etudes de  Paganini  (1851)

(1811-1886)

24. maj 2015




ANDRÁS SCHIFF (klaver)


Det er sæsonens sidste koncert – og hvilken koncert!


Med venlige menneskers hjælp er det lykkedes for os at hente en verdenskunstner til Fuglsang, og det er – for tredje gang – skibsreder Brebøls fond der træder til og giver foreningen mulighed for at afholde en koncert, der ellers ville have ligget langt uden for vores rækkevidde. En stor tak til denne fond!


For det er en verdenskunstner, det drejer sig om, András Schiff er en af de allerstørste nulevende pianister, måske endda den allerstørste. Vi skal nødig fremhæve én koncert frem for andre, men denne her er ikke bare sæsonens største begivenhed, det er den største i foreningens historie – og det er utroligt, at vi kan gennemføre den uden at hæve billetpriserne.


András Schiff er ungarer, men er nu østrigsk statsborger, bosat i London – når han ikke er i Østrig, for der har han også et hjem. Hans foretrukne repertoire er værker af de gamle mestre Bach, Mozart, Beethoven og Schubert – han har indspillet samtlige sonater af de to sidstnævnte, for slet ikke at tale om det meste af Bachs uhyre mængde af klavermusik.


Jo, Schiff er født i Ungarn, men han har svoret ikke at sætte sine ben mere i sit gamle fædreland. Han har nemlig gjort noget, man ikke gør ustraffet – han har offentligt anklaget den ungarske regering for racisme, ikke mindst mod jøder og romaer, så nu kan han prale af at være Persona non Grata i Ungarn, altså uønsket dér. Men resten af verden modtager ham med åbne arme, der er vist ikke det land, han ikke har spillet i.


Der venter os en kæmpe oplevelse denne sidste søndag i maj.


NB

Til denne koncert har foreningens medlemmer fortrinsret til billetterne. Nærmere derom senere. Hvis der er biletter til overs vil de blive solgt på dagen fra kl. 14.

Undtagelsesvist kan der ikke købes kombi-billetter, og der er ikke gratis adgang for unge.


 


PROGRAM


Joseph Haydn: Sonate Nr. 60 C Dur Hob.XVI:5


1) Allegro

2)Adagio

3)Allegro molto



Ludvig v. Beethoven: Sonate Nr. 30 E Dur op. 109

1) Vivace ma non troppo. Adagio  espressivo

2) Prestissimo

3) Gesangvoll, mit innigsterEmpfindung. Andante molto cantabile ed espressivo



W.A.Mozart(1756 – 91): Sonate Nr. 16 C Dur KV 545

1) Allegro

2) Andante

3)Rondo


 

Franz Schubert(1797 1828):  Sonate C Mol D 958

1) Allegro

2) Adagio

3) Menuetto: Allegro – Trio

4) Allegro


Schiffs Bechstein flygel ankommer til Fuglsang


6. september 2015

UNGE SPILLER KLASSISK


STORSTRØMS  KAMMERENSEMBLE MED UNGE SOLISTER


Vi åbner sæsonen med et forsøg på at se ind i fremtiden.   Kammerensemblet har i tidens løb spillet så mange gode koncerter for os, men medlemmerne har andet at tage sig til end lige netop det ar spille. I deres arbejde indgår et betydelig pædagogisk aspekt, de underviser, de har elever. Nogle af dem har fornylig vundet konkurrencen ”Unge spiller klassisk” – og nu har ensemblet fået den idé at give dem chancen for at vise deres kunnen i Fuglsangs gamle musiksal.   Jo, det er fremtiden vi ser ind i denne søndag, for hvem véd – en dag er det de unge der overtager musiklivet, de unge er blevet de professionelle, og måske – hvorfor ikke – bliver en af dem en berømt solist, og så kan vi alle sige:  jamen, ham eller hende kender vi da!


For unge er de – de er mellem 11 og 17 år gamle, og vi tror at vore tilhørere vil synes ligesom vi – at det her er spændende.


Kom og hør dem!


Billetsalg fra kl. 14. Entre 100 kr (medlemmer 50 kr, unge under 25 gratis)


 

4. oktober 2015


TANGO ORKESTRET


Tango – en elsket dans, som mange er vilde med, ja, for nogle er det nærmest en livsstil. I mit musikleksikon kan jeg læse, at det oprindeligt er en obskøn dans, der kun danses af underklassen – men sådan er det altså ikke mere. Den opstod, da man på Cuba begyndte at importere slaver fra Afrika – de medbragte deres egen music, der nu blandede sig med den spanske, og tangoen var født. Ordet er simpelthen afrikansk. Tango Orkestret har nu i 25 år dyrket denne musikgren, først og fremmest inspireret af den argentinske komponist Astor Piazzolla, og det er fortsat det mest spændende bud på et seriøst dansk tango-nuevo ensemble. Det har givet dem stor anerkendelse og bragt dem til både Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Belgien, Italien – og senest Hong Kong. Tango orkestret supplerer de stramme kompositioner med livfulde improvisationer, og det sublime sammenspil og det klanglige raffinement er i focus, når de går på scenen. Tag din partner med til koncerten. Der skal to til en tango!


Billetsalg fra kl 14.


Entre 200 kr (medlemmer 100, unge under 25 gratis)


Der kan på dagen i begrænset  købes kombibilletter  til 200 kr (museum og koncert) på Fuglsang Kunstmuseum.

1. november 2015

MINETTI KVARTETTEN


MARIA EHMER (violin)

ANNA KNOPP (violin)

MILAN MILOJICIC (bratsch)

LEONHARD ROCZEK (cello)


Musikerne til dagens koncert kommer helt fra Østrig.  Det er Minetti Kvartetten, som med udgangspunkt i Salzburg rejser rundt i hele Europa og henrykker publikum med deres musik.

Og nu også i Danmark, på Fuglsang Herregård, på søndag d. 1. november kl. 15.

Programmet rummer strygekvartetter af Haydn, Beethoven og Janácek, så der noget for enhver smag.

Billetsalget starter kl. 14, og priserne er som altid 100 kr for medlemmer, 200 kr for ikke-medlemmer, og unge under 25kommer gratis ind.


 


Og så en lille ekstra godbid:

Teatret Den Danske Skueplads opfører Carl og Anne Marie lørdag d. 31. oktober.

Eftermiddagsforestillingen er udsolgt, men for de hurtige er der stadig billetter at få til aftenforestillingen på tlf 5487 3387-

6. december 2015

STORSTRØMS  KAMMERENSEMBLE


Klassisk og virtuos decemberkoncert på Fuglsang!


Storstrøms Kammerensemble afslutter koncertrækken i Fuglsang Musikforenings sæson 2015 med koncert søndag 6. december kl. 15.00.


Klassisk og virtuost er overskriften på deres koncert i Fuglsang Musikforening.


Første programpunkt er af Beethoven.

Hans Klarinettrio lever op til begge betegnelser. Sidste sats i trioen er et sæt variationer over en rigtig ørehænger af en melodi, som var umådelig populær på Beethovens tid, og trioen kaldes derfor ”Gassenhauer” i de tysktalende lande.


Andet programpunkt fører os til Frankrig.

Harpekvintetten fra 1927 af den franske pianist og komponist Robert Casadesus, er nok aldrig tidligere spillet i Danmark. Det er et smukt og frisk stykke musik i neoklassisk stil.


Tredje og fjerde programpunkt har Syrinx som fællesnævner, og fører os først til Danmark for herefter at vende tilbage til Frankrig.

Pan og Syrinx er et af Carl Nielsens mindre kendte orkesterstykker. Han skildrer den gamle græske myte om skovguden Pan, der forsøger at fange nymfen Syrinx. Da hun ikke længere kan undslippe, forvandler guderne hende til et siv, som Pan laver sig en fløjte af.

Komponisten Erik Højsgaard har lavet en virtuos bearbejdelse af stykket til Storstrøms Kammerensemble.

Den samme myte inspirerede Claude Debussy til den berømte Syrinx for solofløjte, som ensemblets fløjtenist Svend Melbye spiller.


Koncerten afsluttes med den store og meget virtuose violinkoncert Delfinen (Le Dauphin) af den franske komponist Suzanne Giraud. Koncerten er skrevet til kammerensemblets violinist Stéphane Tran Ngoc og blev uropført i 2014. Musikken er en overvældende og medrivende oplevelse fra start til slut.

I ugen op til koncerten på Fuglsang har Stéphane og Kammerensemblet CD-indspillet værket, så det bliver helt sikkert en solist og et ensemble i absolut topform man kommer til at høre.


Der indlægges naturligvis en pause i programmet, hvor publikum kan nyde en forfriskning.


Billeder af Storstrøms Kammerensemble: www.chamberplayers.dk


Billetsalget starter kl. 14.00, dørene til musiksalen åbnes senest kl. 14.45.


Billetprisen er 200 kr., 100 kr. for medlemmer af Fuglsang Musikforening.

Unge under 25 år har gratis adgang.